NieuwsUitgeverij geeft boek uit van 2 leerlingen

Uitgeverij geeft boek uit van 2 leerlingen

Al heel wat jaartjes mag ik in thema Mens, Maatschappij en Cultuur (MMC) lesgeven. Een boeiende leerervaring waarin vakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde, godsdienst, maatschappijleer en verzorging samenvallen. Kennis wordt gedeeld en vaardigheden worden opgedaan. Aan het eind van de twee jaar durende MMC periode mogen de leerlingen dit vak afsluiten met een eindproject, de zogenaamde ‘masterproef’ waarin de leerling zelf mag kiezen wat hij gaat leren en vooral hoe dat proces gaat plaatsvinden. Elk jaar zijn wij als team opnieuw verbaasd en zeker enthousiast over de indrukwekkende resultaten die we zien.

Creatieve leerlingen

Als lesgevenden leren wij van de leerlingen over: geschiedkundige onderwerpen, het heelal, social media, sportzaken en tal van andere onderwerpen. Leerlingen zijn creatief in het ontwerpen van games, sportmogelijkheden, kleding en sieraden, gezonde voedingsleer en verzorgingsartikelen. Ze zijn geïnteresseerd in de wereld en het milieu waarbij men zoekt naar eventuele oplossingen en mogelijkheden. Dat voelt als een hoopvolle toekomst! Vorig jaar was er bijvoorbeeld  een prachtig stripboek dat informatie geeft over ‘hoe om te gaan met kanker’ voor de doelgroep tot 8 jaar. Een ziekenhuis zou het zo in de wachtkamer kunnen neerleggen.

Donna en Rozemarijn schrijven boek

Donna en Rozemarijn schreven samen een boek in het kader van de Griekse mythologie. Een knappe prestatie om in ongeveer zeven weken tijd, naast al het andere schoolwerk, zoveel tijd te besteden aan onderzoek, samenwerken en verslaglegging. En het resultaat mag er zijn! De afdelingsleider Remon Brink verwoordde het als volgt: met gepaste trots, deel ik een mailtje van uitgeverij Boekscout over het boek ‘Hebe’s kind. Godengeheimen’ dat uitgegeven wordt. Het is een aanrader! Donna en Rozemarijn: Gefeliciteerd met dit prachtige boek! En ja, als team zijn wij ook een beetje trots.

Namens het team MMC, Rosa Nieuwerth

Nieuwsgierig?

Bij Boekscout.nl kun je de samenvatting lezen of het boek kopen.