NieuwsThis is my school project: Nijkerk-Dinslaken

This is my school project: Nijkerk-Dinslaken

In de maand juni hebben de leerlingen uit atheneum 1 het Engels project afgesloten door middel van een uitwisseling. Op donderdag 6 juni kwamen onze Duitse partners naar Nijkerk. Na een welkom met een ontbijtje hebben de leerlingen in groepen verschillende activiteiten samen gedaan: taalspelletjes op domein, kahoot quiz in de aula en sportactiviteiten in de gymzaal. Onze leerlingen hadden allemaal lekkers meegenomen voor de gezamenlijke lunch, inclusief Spakenburgs hart! Voor het middagprogramma gingen we het stadscentrum in; daar moesten de leerlingen in groepjes Challenges uitvoeren. Toen was het tijd om onze Duitse gasten uit te zwaaien.

Op dinsdag 25 juni was het onze beurt om onze partnerschool een bezoek te brengen. Om half 8 ´s ochtends stapten we in de bus naar Dinslaken. Ook daar hebben onze leerlingen een super gezellige dag gehad met hun partners. Voor onze leerlingen was het heel interessant om te zien dat het schoolgebouw een stuk ouder was en dat ze in Duitsland weinig gebruik maken van digitale hulpmiddelen zoals Chromebooks. Voor de lunch ging een aantal leerlingen met hun partners mee naar huis om warm te eten. De rest kreeg een warme maaltijd in de schoolkantine.

Ook hier gingen we in de middag de stad in om opdrachten uit te voeren. Aan het eind van de middag hebben we afscheid genomen van onze Duitse partners en zijn we weer in de bus gestapt naar Nijkerk.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd project. Onze leerlingen hebben contact gelegd met leerlingen in het buitenland en hebben kunnen oefenen waarvoor het leren van een taal bedoeld is, namelijk communiceren met elkaar. We zijn trots op wat de leerlingen hebben neergezet tijdens de samenwerking van het afgelopen jaar. Een waardevolle herinnering!

Meneer Reijnhout & mevrouw Damman