Nieuws

Terugblik op de LOS-dag

04-10-2021 3 min
NieuwsTerugblik op de LOS-dag
Goed dat jij er bent!

Een terugblik op de LOS-dag

Oudercontact vinden we als school ontzettend belangrijk. Juist in deze bijzondere tijd is het goed om met elkaar contact te hebben en goede afspraken te maken over het nieuwe schooljaar. Donderdag 23 september was de eerste LOS-dag van dit schooljaar. Er waren waardevolle gesprekken met leerlingen en mooie activiteiten met de mentor. Mentoren blikken terug op de LOS-dag.			
Atheneum 5

Onder het genot van warme chocolademelk...

De LOS-dag van atheneum 5 stond in het teken van individuele gesprekken en het organiseren van de driedaagse naar Terschelling. Tijdens de eerste schooldag hadden we al met de klassen gebrainstormd over welke activiteiten leuk zouden zijn om te doen op Terschelling. Nu werd het tijd om het programma in elkaar te zetten en de activiteiten te gaan regelen. Dat wilden we graag samen met leerlingen doen, dus we hebben gevraagd welke leerlingen tijdens de LOS-dag met ons het programma verder wilden uitwerken. Door de planning van de individuele gesprekken werd dit wel het eerste uur… Wij waren benieuwd hoeveel leerlingen bereid waren om daarvoor hun bed uit te komen. Maar liefst 14 leerlingen stonden het eerste uur voor het kunstlokaal te wachten op ons!

Onder het genot van warme chocolademelk en (veel te harde) koekjes hebben we gekeken welke activiteiten mogelijk waren en hoe we daarvan een mooi programma konden maken. De leerlingen hebben gebeld met organisaties om excursies te regelen. Helaas bleek wadlopen niet mogelijk, maar een GPS-tocht en een zeehondentocht wel. Ook moest er nagedacht worden over de reis ernaartoe (trein, boot, fiets) en de kamerindeling. We vonden het als docenten heel tof om samen met een enthousiaste groep leerlingen op deze manier een reis te organiseren. Inmiddels staat er een mooi programma en wordt het programmaboekje in elkaar gezet. We gaan er een mooie driedaagse van maken.

Nienke van der Brug, mentor

Het informeel samenzijn met de klassen en de mentoren/docenten is iets wat we de afgelopen tijd hebben gemist en dat maakte dit best wel bijzonder.
-
Havo 5

Genoten van het samenzijn

Donderdag 23 september was het tijd voor de eerste LOS-dag. Er is veel gesproken met leerlingen en vaak konden de ouders ook aanschuiven. Als je door het HA-gebouw rondliep, dan merkte je dat het erg rustig was in de gangen en op de domeinen. Keek je in de lokalen, dan zag je dat er druk gesproken werd met elkaar over school. Elk leerjaar had zijn eigen LOS-dag programma georganiseerd. Voor havo 5 betekende dit dat er een mentoractiviteit was waarbij de driedaagse besproken werd. Aansluitend werd er pizza gegeten in de aula. Het informeel samenzijn met de klassen en de mentoren/docenten is iets wat we de afgelopen tijd hebben gemist en dat maakte dit best wel bijzonder. Zowel de leerlingen als mentoren hebben genoten van de pizza (Domino’s bedankt), maar vooral is er genoten dat dit soort dingen weer kunnen!

Mentor havo 5

Vmbo-kader leerjaar 3

Driehoeksgesprekken

Als mentor van een vmbo-kader klas (leerjaar 3) heb ik vorige week met de meeste van mijn leerlingen en hun ouder(s) een driehoeksgesprek gehad. Ik vind dit soort gesprekken altijd heel interessant om te doen. Het is vaak de eerste kennismaking met ouders. De leerlingen doen het echt goed tijdens de presentatie en daar genieten de ouder(s) ook van. De ene leerling heeft vooraf de antwoorden op de vragen helemaal uitgeschreven, de ander schrijft alleen steekwoorden op en weet er een heel mooi verhaal van te maken. Door gerichte vragen te stellen aan de leerlingen krijg je een mooi en open gesprek, met als doel dat de leerling zich prettig voelt en het schooljaar op een goede manier doorkomt. En als er onverhoopt toch strubbelingen zijn, dan heb ik door de driehoeksgesprekken korte lijntjes met de ouder(s). Ik heb nog een aantal gesprekken gepland staan. Ik kijk er naar uit!

Ricardo van der Pol, mentor vmbo-kader leerjaar 3