NieuwsTechnieklessen voor basisscholieren

Technieklessen voor basisscholieren

Vanaf begin maart worden er wekelijks technieklessen gegeven aan scholieren van groep 6 en 7 van verschillende basisscholen uit de omgeving Nijkerk en Amersfoort. Dit is een initiatief vanuit TisforTech. TisforTech laat jongeren kennismaken met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Zij willen dat meer jongeren voor techniek kiezen, zodat er ook in de toekomst voldoende technische vakmensen beschikbaar zijn.

Eigen spel ontwerpen en maken

In samenwerking met Jordy te Braak, een Toy Designer, ontwerpen en maken scholieren zelf een spel. In les één leren ze van de Toy Designer hoe een spel en speelgoed bedacht en ontwikkeld wordt. Daarna gaan de scholieren zelf een spel bedenken en ontwerpen. In les twee en drie wordt het spel gemaakt op het Corlaer College en in les 4 presenteren ze hun spel.

Meneer Klein Wolterink: “Wat ontzettend leuk om de scholieren bezig te zien met techniek. Wat een enthousiasme! We zien veel verschillende spellen. Het resultaat mag er zijn! We hopen nog veel scholieren te mogen ontvangen op onze mooie techniekafdeling.”