Nieuws

Techniekklassen bezoeken Evo-Bus/Daimler Buses

06-05-2024
NieuwsTechniekklassen bezoeken Evo-Bus/Daimler Buses
Vmbo-basis/kader

Techniekklassen bezoeken Evo-Bus/Daimler Buses

Op woensdagmiddag 10 april brachten de leerlingen van de techniekklassen een bezoek aan Evo-Bus/Daimler Buses in Nijkerk, een bedrijf gespecialiseerd in bedrijfsvoertuigen. De jongens werden hartelijk ontvangen door de heer Van Leeuwen en zijn collega’s. Tijdens dit bezoek konden ze een kijkje nemen achter de schermen van dit indrukwekkende bedrijf.

Tijdens de rondleiding mochten de leerlingen van alles bekijken: van de smeerput waar bussen worden onderhouden tot de kantoren waar alles wordt gepland en van het magazijn tot de werkplaats. De jongens waren onder de indruk van alles wat erbij komt kijken om de bussen weer vlot op de weg te krijgen. Ze leerden over de verschillende materialen in het magazijn en het vakmanschap dat nodig is om schade aan bussen te herstellen. Zo zagen ze een bus waarvan de volledige rechterachterkant weer in nieuwstaat was teruggebracht. Omdat het twee jaar duurt voordat een nieuwe bus geleverd kan worden, is repareren vaak de beste oplossing. De leerlingen kwamen ook een storing in de wifi van de bus tegen. Later mochten de jongens een controle uitvoeren van een gloednieuwe Mercedes-bus, die de volgende dag aan een klant uitgeleverd zou worden.

Na een gezellig afsluitend drankje en met een mooie goodiebag op zak vervolgden de leerlingen weer hun weg. Hopelijk komen er een paar leerlingen in het mooie en diverse vak van de automotive en busbranche.

Hartelijke dank voor de gastvrijheid en leerzame ervaring bij Evo-bus/Daimler buses, namens de leerlingen van het Corlaer College.