Nieuws

Tech Experience: Havo-leerlingen verkennen de wereld van techniek

27-11-2023
NieuwsTech Experience: Havo-leerlingen verkennen de wereld van techniek
Havo, leerjaar 2

Tech Experience: Leerlingen verkennen de wereld van techniek

Onze tweedejaars havo-leerlingen hebben onlangs tijdens de week van Tech Experience de wereld van techniek verkend. Ze zijn op bezoek geweest bij vier vooraanstaande technologiebedrijven, namelijk ITEQ in Nijkerk, Damen Dredging, Style CNC Machines en Van Halteren Technologie.

Bij ITEQ kregen de leerlingen inzicht in precisie-engineering en metaalbewerking, waarbij ze de combinatie van traditionele technieken en moderne technologie zagen. Damen Dredging introduceerde hen in de wereld van maritieme engineering en baggerapparatuur, wat heel belangrijk is voor waterbeheer en kustontwikkeling. Bij Style CNC Machines ontdekten ze de rol van computergestuurde productie in verschillende industrie├źn. Van Halteren Technologie heeft laten zien hoe technologie wordt gebruikt in defensie en veiligheid.

Een belangrijk aspect van deze ervaring was de mogelijkheid voor de leerlingen om professionals te interviewen. Hierdoor snapten ze meer over de technische sector en daarnaast verbeterden ze op die manier ook hun communicatieve vaardigheden.

Deze ervaring heeft de leerlingen niet alleen kennis laten maken met de technische sector, maar hen ook geïnspireerd om de mogelijkheden van techniek en innovatie verder te verkennen.

Danica (H2C) deelt haar belevenissen bij Style CNC

Op de fiets zijn we naar Style CNC in Bunschoten gegaan. Dit bedrijf maakt draaibanken en freesbanken. Bij aankomst kregen we een presentatie over het bedrijf en de geschiedenis daarvan. Vervolgens werden we in twee groepen verdeeld. De eerste groep mocht kijken hoe je een flesopener kon maken en de tweede groep kreeg een rondleiding door het bedrijf. Bij het maken van de flesopener mochten we af en toe helpen met instellen van de machine. Daarna konden we nog wisselen van groepjes. Als afsluiting kregen we nog wat te drinken met Spakenburgs hart voordat we weer naar huis gingen.