NieuwsSucces met je examen!

Succes met je examen!

Elke Corlaer Nieuws, nieuwsbrief voor ouders en leerlingen, start met een inleiding geschreven door één van de directieleden. De rectoren, mevrouw Hosmar en mevrouw Van de Gronden, schreven de inleiding voor het Corlaer Nieuws nr. 17 (uitgave 17-05-2021).

Vandaag is het centraal schriftelijk examen gestart. Een spannende tijd voor onze examenleerlingen van vmbo-tl, havo en atheneum (en hun ouders). De examenleerlingen van vmbo-basis en -kader waren begin april al gestart met de praktijkexamens en hebben inmiddels een groot deel van alle examens afgerond. Door het afronden van de examens laten de leerlingen zien dat ze het niveau van hun opleiding behaald hebben en klaar zijn voor een vervolgopleiding. We hebben er alle vertrouwen in dat onze leerlingen het goed gaan doen, ondanks een jaar waarin het onderwijs er door corona anders uitzag dan we gewend zijn. Er is in ieder geval hard voor gewerkt door alle leerlingen, docenten en andere medewerkers. We wensen alle leerlingen veel succes de komende weken!

Het onderwijs is echter meer dan alleen datgene wat tijdens de examens wordt getoetst. In deze Corlaer Nieuws staan daar weer een paar mooie voorbeelden van genoemd; de creativiteit van Carlijn en het mededogen dat je leest in haar 4 mei gedicht. De leerlingen van Expeditie Éen tegen eenzaamheid die iets willen betekenen voor anderen en daarvoor hun organisatietalent inzetten en verder ontwikkelen. De aandacht voor een duurzame wereld en wat jij daar zelf aan kan doen. Maar ook Sam Ringeling en Noah van Boven, die met hun profielwerkstuk een extra stap hebben gezet om er een excellent werkstuk van te maken en de twaalf leerlingen die met het Cambridge Proficiency Examen het hoogst haalbare internationale examen voor Engels hebben behaald. De diversiteit van voorbeelden die alleen al in deze nieuwsbrief staan, geeft aan hoeveel breder de ontwikkeling van onze leerlingen is dan alleen het toewerken naar het eindexamen. En dat geldt voor al onze leerlingen, ieder op hun eigen manier. 

Mevrouw Hosmar en mevrouw Van de Gronden,
Rector