NieuwsSociale vaardigheidstraining

Sociale vaardigheidstraining

Sociale vaardigheden zijn onmisbaar, maar sommige leerlingen hebben moeite met bijvoorbeeld het leggen van contact of weten niet goed om te gaan met conflicten. Op school bieden we een sociale vaardigheidstraining aan voor leerlingen in de onderbouw. In deze training gaan leerlingen aan de slag met diverse werkvormen. Er is binnen de training aandacht voor het leren uiten van emoties en omgaan met situaties die als onprettig ervaren worden. We hopen dat hun zelfvertrouwen hierdoor groeit en zij beter in staat zijn om vriendschappen aan te gaan en te onderhouden.

Tweede sova-training in februari

De tweede sova-training start begin februari. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 ½ uur onder schooltijd. De training wordt verzorgd door Mw. M. Gersen (docent) en Mw. K. Kreijne (medewerker gebiedsteam). Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden voor deze training kan alleen via de mentor. Er volgt dan een uitnodiging voor een intakegesprek met de leerling en één van de trainers. N.a.v. deze gesprekken wordt bepaald welke leerlingen kunnen deelnemen aan de training. Als de leerling gaat deelnemen aan de sova-training worden ouders schriftelijk uitgenodigd voor de informatieavond eind januari en ontvangt de leerling bericht over trainingsdata en tijden.