NieuwsSkiën in Sauerland (leerjaar 2)

Skiën in Sauerland (leerjaar 2)

De voorbereidingen voor een dagje skiën in Sauerland  zijn alweer gestart. Als er genoeg sneeuw ligt, gaan we maandag 20 januari of dinsdag 21 januari 2020 naar Sauerland in Duitsland om een dagje te skiën met ‘sportieve liefhebbers’ uit alle tweede klassenBij geen sneeuw: de reservedatum is 3 of 4 februari. Binnenkort krijgen de leerlingen een uitnodigingsbrief met uitgebreide informatie en een antwoordstrook mee naar huis.

Leuke dag met veel skipret

Ieder jaar beleven de deelnemers een leuke dag met veel skipret. Leerlingen hoeven hiervoor geen skiles gehad te hebben, ze krijgen die dag les van onze eigen docenten. We gaan met de beginners naar de Sahnehang, net voorbij Winterberg. Daar skiën we op zogenaamde Big Easy ski’s. Dat zijn  korte brede ski’s waarmee meestal binnen 1 á 2 uur de basistechniek van skiën geleerd kan worden. 

De gevorderde skiërs of snowboarders gaan op een andere, meer uitdagende plek skiën of snowboarden. Als beginner snowboarden kan niet, maar wil je wel mee, kies dan voor skiën als beginner of gevorderd.

Praktische zaken

Uitgerust aan de reis beginnen is aan te bevelen, omdat je vroeg vertrekt (ca. 5.45 uur!) en om ongeveer 19.45 uur weer terug op school bent.

De busmaatschappij deelt ons 36 uur van tevoren mee of het doorgaat of dat we uitwijken naar de reservedatum. De voorbereidingstijd is redelijk kort, dus de spullen moeten op tijd klaarstaan. Wat er allemaal mee moet, wordt van tevoren meegedeeld. Voor de deelnemers volgt in december of januari nog de nodige informatie.

Nu al belangrijk om te melden: Iedere deelnemer dient in het bezit te zijn van een eigen reisdocument. Dit zal veelal een identiteitskaart zijn, soms een paspoort. Bij vertrek controleren we alle leerlingen op het bezit van een geldig reisdocument. Geen document? Niet mee!! Teruggave van het deelnamegeld is onmogelijk vanwege de gemaakte kosten. Tijd om het vergeten document even snel op te halen of te laten brengen hebben we niet, aangezien we stipt op tijd vertrekken om 5.45 uur met bus 1 en om 6.00 uur met bus 2 en 3. 

Ervaring leert dat een redelijke basisconditie en sportieve inslag wenselijk is. Voor een leuke dag is het nodig te beseffen dat er door je skileraar sportieve inspanning van je verwacht wordt, rusten doen we in de bus.

Om een idee van de dag te krijgen, bevraag de huidige derdeklassers die vorig jaar mee zijn geweest. Veel van hen zouden dit jaar wel weer meewillen! Kijk ook regelmatig op het mededelingenbord in de hal voor extra informatie. Voor alle duidelijkheid: Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Ook de leraren willen een fijne dag, dus we rekenen op gezellig gedrag, waarbij de normale schoolregels gelden en toegepast worden. 

Voor de thuisblijvers worden speciale lessen georganiseerd, geen vrij dus als je niet meegaat.

Gezien de voorgaande jaren en de goede ervaringen met de firma KN-Travel, die ons die dag met comfortabele touringcars zal vervoeren, verwachten we dat de deelnemers een sportieve, gezellige dag zullen hebben met hopelijk veel sneeuw en mooi weer.

Tot januari,

C.J. van Someren
N.
Brobbel
(Organisatoren skiën 2020 leerjaar 2)