Nieuws

Schoolfotograaf op school

26-09-2022
NieuwsSchoolfotograaf op school
Geef wel eerst toestemming!

Schoolfotograaf komt op 31 oktober, 1 en 2 november

De schoolfotograaf komt 31 oktober, 1 en 2 november langs. Hij gaat portretfoto’s van elke leerling maken en een groepsfoto van elke klas. De portretfoto’s gebruiken wij voor onze administratie, schoolpas en leerlingvolgsysteem. Binnenkort krijg u van ons te horen welke klas op welke dag aan de beurt is.

Geef toestemming via Somtoday!

Wilt u dat uw zoon of dochter op de groepsfoto komt, dan hebben we eerst uw toestemming nodig. Heeft u in Somtoday de AVG-toestemmingsvragen nog niet ingevuld, dan vragen we u om dit alsnog te doen. Als er niets staat ingevuld, dan staat dat gelijk aan geen toestemming en dan mag uw zoon of dochter niet op de groepsfoto. De afgelopen jaren merken wij dat het ter plekke voor sommige leerlingen veel stress oplevert als ze ineens te horen krijgen dat ze niet op de groepsfoto mogen, omdat de AVG-toestemmingsvragen niet zijn ingevuld. Vergeet dus niet om de AVG-vragen in te vullen! U heeft natuurlijk vrije keuze om wel of geen toestemming te geven.

Hoe vul je de AVG-toestemmingsvragen in via Somtoday?

De foto's ontvangt u digitaal

De fotograaf VandenBerg-ID biedt de foto’s digitaal aan op de volgende wijze:

  • U ontvangt de inlogkaarten voor de webshop via de mentor.
  • Daarnaast ontvangt u per e-mail een direct-link naar de webshop, zodat u direct bent ingelogd.
  • De schoolfoto’s worden u vrijblijvend aangeboden. U kunt zelf kiezen welke foto’s u wilt aanschaffen.
  • De betaling vindt online plaats in de webshop.

Geef toestemming voor verstrekken e-mailadres aan fotograaf!

U krijgt van de fotograaf een direct-link naar de webshop om de foto’s te kunnen bestellen. Daarom heeft de schoolfotograaf uw e-mailadres nodig voor de login. Wij mogen niet zomaar e-mailadressen geven aan externe partijen. Daarvoor hebben we uw toestemming nodig. Wilt u uw toestemming doorgeven via Somtoday?

Fotograaf Vandenberg-ID werkt volledig conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming en is als enige schoolfotograaf ISO-gecertificeerd. Vandenberg-ID is tevens een securitybedrijf en werkt voor diverse multinationals (Philips, SHELL, TNT) diverse politiekorpsen en de belastingdienst. Uw gegevens zijn bij Vandenberg-ID in veilige handen. Middels een verwerkerscontract wordt bepaald dat alle gegevens die wij als school verstrekken alleen zullen worden gebruikt in het kader van de schoolfotografie.