Nieuws

Ruim 100 Spaanse leerlingen op het Corlaer College

18-03-2024
NieuwsRuim 100 Spaanse leerlingen op het Corlaer College
Terugkomweek

Ruim 100 Spaanse leerlingen op het Corlaer College

Van 2 tot 10 maart hebben we mogen genieten van maar liefst 101 Spaanse leerlingen en 9 Spaanse collega’s die onze school hebben bezocht tijdens de terugkomweek. Voor sommigen was het een week met oude bekenden en voor anderen een compleet nieuwe ervaring.

Collega’s hebben gezorgd voor fantastische workshops als muziek, koken, Nederlandse cultuur, geschiedenis en zelfs kaasmaken. Daarnaast heeft de sectie Lichamelijke opvoeding gedurende twee dagen waanzinnige teambuildingactiviteiten georganiseerd.

Tijdens de excursies is ontdekt hoe onbekend Amersfoort is, hoe gezellig Utrecht is en hoe moeilijk schaatsen is. Als klap op de vuurpijl waren er donderdagavond maar liefst 400 man aanwezig voor een diner en muzikale afsluiting.

Ontzettend bedankt alle leerlingen, ouders en collega’s die deze week mogelijk hebben gemaakt. Het was onvergetelijk. Hieronder vind je enkele citaten van ouders over de terugkomweek.

Als gezin hadden we afgesproken om de hele week Engels te spreken, zodat onze Spaanse leerling, Maria, alle gesprekken goed kon volgen. Het was in het begin wel even wennen, maar aan het einde van de week merkten we dat we allemaal een heel stuk vloeiender Engels spraken. Het is echt heel erg leuk geweest. De meiden hadden een enorm goede klik. Bij het afscheid stond Maria met tranen in haar ogen, en wij ook.
- Moeder van Lilian
Naast het drukke programma van school hebben de leerlingen zelf ook van alles gepland; een dagje naar de dierentuin, bowlen en een avondje uit. Ze hadden gelukkig nog net tijd om af en toe met ons te eten, zoals stamppot boerenkool bij opa en oma, waar onze Spaanse leerling Berta gelukkig van smulde.
- Moeder van Mila
Onze zoon was afgelopen oktober al een week in Spanje geweest, dus we wisten dat we een vriendelijke jongen in huis zouden krijgen. We ontmoetten een gezellige jongen die gelukkig goed Engels sprak. De hele week is ons ontzettend meegevallen. Overdag had school voor een groot deel het programma gevuld en daarnaast hebben we zelf ook een paar dingen georganiseerd; pannenkoeken eten in Lage Vuursche (en natuurlijk even langs het huis van prinses Beatrix gereden), zwemmen bij De Eemhof en een feestje op vrijdagavond.
- Moeder van Youp
We hebben onze gast natuurlijk laten kennismaken met een maaltje stamppot andijvie, stroopwafels en pannenkoeken. Het was een enorm leuke ervaring, met name natuurlijk voor mijn dochter en de Spaanse leerling. Maar ook voor ons thuis was het leuk, leerzaam en gezellig.
-