Nieuws

Remedial teaching en ondersteuning voor leerlingen

21-09-2023
NieuwsRemedial teaching en ondersteuning voor leerlingen
Vmbo, havo en atheneum

Remedial teaching en ondersteuning voor leerlingen

Voor leerlingen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het leren, hebben wij binnen het Corlaer College remedial teachers (rt-ers) beschikbaar. Als in de les opvalt dat een leerling veel moeite heeft met bijvoorbeeld bepaalde leerstrategieën of als een leerling dreigt vast te lopen bij een bepaald vak, dan gaat de remedial teacher – samen met de leerling – onderzoeken bij welke hulp de leerling gebaat is.

De vakdocent of de mentor kan de leerling aanmelden voor remedial teaching. De rt’er helpt de leerling in 4 tot 8 weken weer op weg. Het kan echter ook blijken dat een leerling externe hulp nodig heeft. De rt-coördinator neemt in dat geval contact op met de mentor om de vervolgstappen te bespreken.

De rt-coördinator is ook voor leerlingen met een dyslexie- of dyscalculieverklaring het aanspreekpunt. Zij zorgt ervoor dat leerlingen een faciliteitenkaart krijgen met daarop vermeld alle compenserende faciliteiten waar de leerlingen recht op hebben. Leerlingen kunnen tips krijgen en hulp bij alle maatregelen die er op school mogelijk zijn. Zo beschikt het Corlaer College over het dyslexie-softwareprogramma TextAid. Het programma is gratis en door alle leerlingen te gebruiken op het chromebook. Soms is er echter meer nodig, ook dat wordt besproken en indien mogelijk ingezet.

Bij eventuele vragen kunt u mailen naar mvanbeek@corlaercollege.nl voor het vmbo of naar  ebeilenhoff@corlaercollege.nl voor havo/atheneum.