NieuwsReisweek naar Parijs

Reisweek naar Parijs

De derde klas van het vmbo is op reisweek geweest naar Parijs. Zoë Knevel heeft er een stukje over geschreven.

Reisweek naar Parijs

20 mei 2019 vertrokken wij naar Parijs. Wij hebben veel leuke dingen gedaan en een nieuwe stad leren kennen.

De eerste dag met veel cultuur

De eerste dag hebben we gelijk lekker gegeten in een restaurantje en daarna door naar de Sacre Coeur. Daar kregen we wat vrije tijd. De volgende dag moesten we vroeg op om te ontbijten en daarna gingen we met de bus naar de Eiffeltoren, die we met ze alle beklommen hebben. Daarna gingen we naar museum d’Orsay, dat was vroeger een treinstation en daar hebben we onze ckv-opdracht gemaakt. Toen gelijk door naar de Champs Elysees. Daar kregen we vrije tijd om lekker te eten en te shoppen wat allebei uiteraard gebeurd is. Toen het wat donker begon te worden, gingen we naar een uitkijkpunt waar je de Eiffeltoren weer zag, die werd om 22.00 uur helemaal verlicht met knipperende lampjes en toen terug naar het hotel.

Onze tweede ckv-opdracht

De volgende dag naar museum Fontaine Bleau, daar moesten we onze tweede ckv-opdracht maken, toen door naar de Notre Dame waar we helaas niet veel van konden zien, daar kregen we weer vrije tijd. Na het eind van de middag gingen we naar het restaurant waar we gingen eten en toen terug naar het hotel.

In slaap gevallen tijdens de rondvaart

De laatste dag moesten we vroeg op om onze spullen te pakken en kamers op te ruimen, daarna gingen we met de metro naar het graf van Napoleon. Toen nog een stukje met de metro en vanuit daar een stukje lopen naar de rondvaartboot waar iedereen in slaap viel na drie dagen weinig slaap. Na de rondvaart gingen we met de metro naar het hotel, waar we de koffers moesten pakken en de bus in gingen om terug naar huis te gaan. Het was een hele leuke, gezellig groep en vooral een groep met energie. Een reis om nooit te vergeten.
Zoë Knevel