NieuwsReisweek naar Berlijn

Reisweek naar Berlijn

Op maandag vertrokken we met een groep van 42 leerlingen van het vmbo naar Berlijn. Na aankomst leek het weer ons in de steek te laten, maar uiteindelijk hebben we een fantastische week gehad met prachtig weer.

Op dinsdag hebben we al vroeg de Reichstagskuppel bezocht. Vanuit dit regeringsgebouw hadden we een mooi uitzicht over de stad. Na een wandeling door de stad waar we o.a. bij Checkpoint Charlie zijn geweest, zijn we nog op pad geweest met een gids.

Op woensdag stond een bezoek aan Sachsenhausen op het programma. In dit voormalige werkkamp uit WOII kon onze geschiedenis meneer Almekinders talloze verhalen vertellen over hoe het leven daar was. Daarna zijn we de Unterwelten ingegaan. Dit zijn de bunkers boven de metrostations van de stad, waar mensen konden schuilen tijdens bomaanslagen in WOII.

Op donderdag hadden we de metro-dag. Voor sommige leerlingen een hele belevenis!

Na een bezoek aan het Science Spectrum, een museum waar leerlingen van alles kunnen onderzoeken, zijn we via de East-Side-Gallery (de restanten van de Berlijnse Muur) naar de boot gegaan. Hiermee hebben we een rondvaart over de Spree gemaakt.

Onze reisweek sloten we af met het bezoek van de spectaculaire show van de Blue Man Group. Moe, maar voldaan en terugkijkend op een geweldige week met een fantastische groep gingen we weer terug richting Nijkerk.

Meneer Almekinders
Meneer Stheins
Mevrouw Van Diermen
Mevrouw Seldenrijk