Nieuws

Regiobijeenkomst Platform BWI bij Corlaer College

06-10-2023
NieuwsRegiobijeenkomst Platform BWI bij Corlaer College
Vmbo

Regiobijeenkomst Platform BWI bij Corlaer College

Het platform BWI, dat zich bezighoudt met het profiel Bouwen, wonen en interieur, organiseert twee keer per jaar een regiobijeenkomst om docenten op de hoogte te brengen van actuele ontwikkelingen in dit vakgebied. Tijdens deze bijeenkomsten delen docenten ook ideeën en inspiratie met elkaar. Woensdag 27 september was het platform BWI te gast bij het Corlaer College.

Bij aankomst maakten de bezoekers meteen foto’s van de innovatieve metselblokken, creatieve werkstukken en het BWI kwartetspel, gemaakt door mevrouw Kamphorst. Gedurende de dag kregen docenten informatie over diverse onderwerpen. Hoe kun je ‘De Skills’ in het onderwijsprogramma en PTA opnemen? Wat is de stand van zaken rondom de praktijkgerichte programma’s? Hoe kun je de beelden van een warmtebeeldcamera interpreteren? Hoe kun je als vmbo-school samenwerken met een circulair ambachtscentrum of kringloopwinkel?

Het BWI-docententeam had alles tot in de puntjes voorbereid en leuke werkstukken klaargezet. De catering werd uitstekend verzorgd door de vmbo-leerlingen van het profiel Zorg en Welzijn. Tijdens het openingswoord van rector Lonneke Hosmar klonk haar enthousiasme en trots op de school door.