Nieuws

Pws-middag voor havo 5 en atheneum 6

24-02-2022 1 min
NieuwsPws-middag voor havo 5 en atheneum 6

Pws-middag voor havo 5 en atheneum 6

Donderdag 17 februari was een spannende middag voor de eindexamenleerlingen van havo en atheneum. Zij moesten een presentatie houden over hun profielwerkstuk (pws). Een werkstuk waar de leerlingen 80 uur aan hebben gewerkt en dat een onderdeel vormt van hun examen. Dit jaar was het vanwege corona helaas zonder vrienden, familie en andere gasten.

Deze middag zijn de resultaten ook bekendgemaakt. Eerder in de week hadden leerlingen al een cijfer voor hun verslag gekregen. Tijdens de pws-middag kregen de leerlingen het cijfer voor de presentatie. Het is traditie op Corlaer College om een winnaar aan te wijzen. Zo ook dit jaar. De winnaars waren dit jaar allemaal dames. Ze waren er terecht trots op dat ze gewonnen hadden. De begeleiders waren onder de indruk van het niveau. Dat was ook wel te zien aan het cijfer, want beide groepjes hebben op hun diploma een 9 voor pws staan!

Bij het atheneum hebben Jasmijn Remijn, Charlotte van Hamersveld en Fleur Vreugdenhil gewonnen. Hun pws ging over de invloed van acetylsalicylzuur op trombocytfuncties. Bij de havo hebben Ismay van de Langemheen en Blom Wennekes gewonnen. Hun pws ging over de creatieve en sociaal- emotionele ontwikkeling bij mensen met het syndroom van Down. Allemaal gefeliciteerd met het behalen van dit examenonderdeel. Jullie eerste cijfer voor het Centraal Examen is bekend!