NieuwsPWS-afsluiting bij havo en atheneum 

PWS-afsluiting bij havo en atheneum 

Afgelopen donderdagmiddag 18 maart was het moment eindelijk daar; de corona-editie van de PWS-afsluiting (Profielwerkstuk) havo/atheneum 2020-2021. Leerlingen en PWS-begeleiders zaten op het puntje van hun stoel. Wie zou de eervolle vermelding ‘Beste Corlaer PWS 2020-2021’ ontvangen? 

Leerlingen hebben de afgelopen maanden veel onderzoekswerk verzet in zeer diverse richtingen, resulterend in verslagen met kernachtige beschrijvingen tot een uitgebreid boekwerk zoals in ‘karakterontwikkelingen bij de superhelden van het Marvel Cinematic Universe’. Nadat filmpjes van de genomineerden in willekeurige volgorde waren vertoond, was het moment van bekendmaking aangebroken. De winnaars van de juryprijs ‘Beste Corlaer College PWS 2020-2021’ voor atheneum zijn: Max Wilbrink en Mohamed Boulaasal met een onderzoek over ontzilting van zeewater met het oog op (toekomstig) drinkwaterproblematiek. Zij hebben bovendien een vertaalslag weten te realiseren in een model op schaal van een ontziltingsinstallatie.

De winnaar voor havo is: Britt Oosterbroek (helaas wegens omstandigheden thuis) met een onderzoek over kunst(enaars) en kenmerken van hoogbegaafdheid. Haar persoonlijke zoektocht kan het startpunt zijn voor vervolgonderzoek in de kunstwereld gezien de lacune aan kennis betreffende dit onderwerp bij grote kunstmusea.