NieuwsProject Space Engineers 2.0

Project Space Engineers 2.0

Vrijdag 21 februari was het weer tijd voor een digitaal project voor de leerlingen. Voor de tweede keer maakten we gebruik van het spel Space Engineers. Dit was een groot succes. Leerlingen hadden een avond lang de tijd om een raket te bouwen en de maan te bereiken. Van de drie groepen die er waren, is het uiteindelijk twee groepen gelukt!

Aanvankelijk zouden er vier groepen spelen, maar één groep had op het laatste moment afgezegd. Toch hadden we een goede mix van leerlingen die uit alle klassen en stromingen kwamen. Ze werden geplaatst op een planeet en moesten met een fabriek een raket maken om de maan te bereiken. Hiervoor moest er goed samengewerkt worden; wie gaat er grondstoffen halen en wie gaat de raket bouwen? Ook hadden ze ijs nodig om brandstof van te maken. In de eerste uren zag je dat de samenwerking steeds beter werd en langzaam maar zeker kregen de raketten vorm.

Halverwege de avond kwamen de eerste tegenslagen. Eén groep liep ontzettend voor, maar deze raket lanceerde per ongeluk te vroeg, stortte neer en was zwaar beschadigd. Het groepje was weer terug bij af. Bij twee andere groepjes kwam de raket ook los van de steigers. Bij één groepje kon de raket nog gered worden, maar bij het andere viel deze om en ontplofte.

Ondanks de tegenslagen lukte het twee groepjes toch om te lanceren. Beide groepjes bereikten de maan (hoewel het tweede groepje vergeten was een landingsgestel te monteren en meer op de maan stuiterde dan landde). Dit was een super spannend moment. Alle leerlingen gingen om het grote scherm heen staan om de maanlanding van de andere groepjes te zien! Het was heel mooi om te zien hoe betrokken alle leerlingen waren met de voortgang van anderen. Uiteindelijk zijn twee groepjes in de prijzen gevallen en heeft iedereen een klein cadeautje mee naar huis gekregen. Al met al een mooie en gezellige avond!”