Nieuws

PIE-leerlingen ontdekken de kracht van waterstof

01-06-2023
NieuwsPIE-leerlingen ontdekken de kracht van waterstof
Boeiend bezoek aan Fountain Fuel

PIE-leerlingen ontdekken de kracht van waterstof

Op een zonnige dag werden vijftien enthousiaste vmbo-leerlingen van het profiel PIE (Produceren, installeren en energie) opgehaald met de elektrische bussen van TisforTech. Hun bestemming: het waterstofstation van Fountain Fuel in Amersfoort waar een boeiend bezoek op het programma stond. Het avontuur begon zodra ze werden verwelkomd door Stephan Bredewold, de directeur van Fountain Fuel.

Stephan Bredewold gaf de leerlingen een warm welkom en begon met het uitleggen hoe waterstof kan bijdragen aan de toekomst. Vervolgens kregen ze een uitgebreidere presentatie, verzorgd door een Oostenrijkse medewerker van Linde, het bedrijf dat het station heeft gebouwd. Deze presentatie werd in het Engels gegeven en behandelde verschillende toepassingen van waterstof, zoals het gebruik ervan in auto’s, vrachtwagens en treinen. De leerlingen leerden ook over de verschillende vormen waarin waterstof kan worden toegepast.

Als klap op de vuurpijl kregen de leerlingen de mogelijkheid om het laadstation van dichtbij te bekijken. Uiteraard werd dit gedaan met de nodige veiligheidsmaatregelen, waarbij de deur van het laadstation geopend bleef. Het was een unieke ervaring om de binnenkant van het station te kunnen aanschouwen en te begrijpen hoe waterstof opgeslagen en gebruikt wordt.

De PIE-leerlingen waren zeer onder de indruk van het bezoek aan Fountain Fuel. Ze vonden het ontzettend interessant om meer te leren over waterstof en de rol ervan in de toekomst van duurzame energie. Het bezoek heeft hun kennis verbreed en hun enthousiasme voor technologie en innovatie versterkt.