NieuwsPaasviering op het Corlaer College

Paasviering op het Corlaer College

Na een aantal jaren met corona waarin de paasviering kleinschalig werd vormgegeven, kan er dit jaar weer veel meer! Vmbo en havo/atheneum geven een eigen invulling aan de paasviering. De paasviering op het vmbo heeft als thema: Vriendschap. Het thema van de paasviering op havo en atheneum is: Geven en ontvangen. Hoe de paasviering eruitziet, kun je hieronder lezen.

Welke vriendschap doet er voor jou toe?

Paasviering vmbo

Op het vmbo is het thema van de paasviering: Vriendschap. Welke vriendschap doet er voor jou toe? Vriendschap speelt een belangrijk rol in het leven van leerlingen. Wat betekent vriendschap en waar zijn je vrienden als je het moeilijk hebt? Ook Jezus moest met deze vragen en bijbehorende emoties in Zijn laatste dagen omgaan.

Op dinsdag 4 april is er een paasviering voor de vmbo-leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3. In deze interactieve voorstelling staan we stil bij bovenstaande vragen over vriendschap. In de stille week bereiden we ons tijdens de dagopening voor op de paasviering. Het uur na de viering hebben de leerlingen een nabespreking in de klas. We maken er een mooie paasviering van!

Mevrouw Duyff en mevrouw Maatjes 

Geven en ontvangen

Paasviering havo/atheneum

Geven en ontvangen, dat is het thema van de paasviering op havo en atheneum. We laten ons tijdens de paasviering inspireren door wat Jezus heeft gedaan met Pasen. Hij gaf Zijn leven niet alleen voor Zijn vrienden, maar voor iedereen! Kun jij aangeven wat je nodig hebt? Op welke manier kun jij iets voor een ander betekenen?

Op donderdag 6 april is er een paasviering voor de havo/atheneum-leerlingen uit alle leerjaren, behalve de examenklassen. Tijdens de paasviering is er muziek én komen we in actie. Graag tot dan!

Meneer De Haan en mevrouw Van den Maegdenbergh