Nieuws

Opening van hotspot T is for Tech

14-10-2021 3 min
NieuwsOpening van hotspot T is for Tech
Een prachtige aanvulling op het techniekonderwijs

Opening van hotspot T is for Tech

Afgelopen vrijdag mocht ik aanwezig zijn bij de opening van de nieuwe hotspot van T is for Tech in Amersfoort. T is for Tech is een samenwerking van technisch onderwijs, bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheid in de regio Amersfoort en omstreken. Het Corlaer College is één van de vijf technische vmbo-scholen die hierin het initiatief heeft genomen. Vanuit vijf ontwikkellijnen worden diverse initiatieven genomen om jongeren kennis te laten maken met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek en om de lesprogramma’s te verdiepen en af te stemmen op het actuele werkveld en het vervolgonderwijs. 

Eén van de initiatieven is de hotspot in de Wereld voor Techniek in Amersfoort. Afgelopen vrijdag is deze hotspot, tijdens de Nationale Onderwijsweek, feestelijk en op innovatieve wijze geopend. De sleutel voor de opening werd door een drone afgeleverd, een voorbeeld van een nieuwe techniek die steeds belangrijker wordt. Vmbo-leerlingen uit de hele regio gaan in de hotspot technieklessen volgen. Er zijn keuzevakken van 80 lesuren tot workshops van 2 tot een reeks van 8 uren. Van duurzame energie, slimme technologie, robotica tot elektrische voertuigen en cnc technieken. Een prachtige aanvulling op het techniekonderwijs op de scholen zelf. In de woorden van mevrouw Aboyaakoub: “De hotspot is de toekomst als het gaat om techniek voor iedereen!”  

Het was fantastisch om hier als rector van één van de initiatiefnemers van T is for Tech bij te mogen zijn. Het was ook mooi om te zien hoeveel enthousiaste en betrokken mensen, waaronder onze wethouder mevrouw Aboyaakoub, aanwezig waren. Ook twee van onze leerlingen waren erbij en samen met hen volgde ik twee workshops. Tijdens één van deze workshops moesten wij, na een korte instructie, twee buizen aan elkaar bevestigen. Ik deed dat samen met één van onze leerlingen en het viel op dat hij niet alleen veel handiger was dan ik, maar dat hij ook beter wist wat er moest gebeuren. Toen ik vroeg hoe dat toch kon, gaf hij hard lachend als antwoord dat hij wél goed opgelet had bij de instructie. Tsja, daar word je dan toch even op je plek gezet. 

De hotspot is één van de mooie initiatieven van T is for Tech waar wij als Corlaer College bij zijn betrokken. Dit is alleen mogelijk door de inzet van een aantal enthousiaste en betrokken collega’s in de school. Ik maak graag van deze inleiding gebruik om te benadrukken hoe trots wij op hen zijn en om hen te bedanken voor hun inzet. 

Lonneke Hosmar
Rector