Nieuws

Op excursie naar Noordwijk en Naturalis

18-03-2024
NieuwsOp excursie naar Noordwijk en Naturalis
Theoretische leerweg/havo leerjaar 1

Op excursie naar Noordwijk en Naturalis

Woensdag 6 maart vertrokken de leerlingen uit leerjaar 1 van de Theoretische leerweg/havo in een dubbeldekkerbus richting Noordwijk voor een excursie in samenwerking met de natuurschool en Naturalis.

Rond 10.00 uur werd de eerste groep leerlingen afgezet in Noordwijk, waar ze onder begeleiding van natuurgidsen door de duinen naar het strand wandelden. Onderweg kregen ze uitleg over het landschap en de vorming van de duinen. Op het strand maakten ze kennis met zeedieren. De gidsen hadden grote tekeningen van zeedieren klaargelegd. Vervolgens gingen ze met een groot sleepnet door het water om een vangst binnen te halen. Vervolgens gingen ze bekijken welke zeedieren ze herkenden van de tekeningen. Na het strandjutten genoten de leerlingen van een lunch op het strand. Het was een prachtige zonnige dag.

Na de lunch ging de tweede groep leerlingen naar Noordwijk en de eerste groep ging naar Naturalis in Leiden. In het museum Naturalis kregen de leerlingen een korte voorlichting over de ordening van het dierenrijk en leerden ze over biodiversiteit. Vervolgens gingen de leerlingen zelfstandig op pad, uitgerust met een verzamelblad en stickers om de dieren in de juiste groepen te ordenen. Er was veel te zien in het museum.

Na afloop haalden we de tweede groep op bij het strand in Noordwijk om vervolgens tegen 17.00 uur moe maar voldaan terug te keren naar Nijkerk.