NieuwsOp bezoek bij de universiteit van Wageningen

Op bezoek bij de universiteit van Wageningen

Donderdag 13 juni zijn we met heel atheneum vier op excursie gegaan naar de universiteit van Wageningen. Hier hebben we twee workshops gevolgd om kennis te maken met de studies en de universiteit. 

De bus vertrok om 8.30 uur richting Wageningen. Een uurtje later kwamen we aan bij de universiteit en liepen we een groot gebouw binnen. Hier werden we al snel naar collegezaal gebracht waar we meer informatie kregen over de school, de studies en het programma voor de dag. 

Voor de eerste workshop werden we verdeeld in drie groepen, gebaseerd op de klassen. Tijdens deze workshop kregen we inzicht in de verdeling van voedsel over de wereld en leerde we hoe we voedselverspilling kunnen tegen gaan. In onze wereld is de verdeling van voedsel erg ongelijk en toch wordt er veel voedsel verspilt. Daarom is het erg belangrijk dat we hiervan bewust zijn en met oplossingen komen om ervoor te zorgen dat in de toekomst iedereen gevoed kan worden. 

Daarna hadden we pauze. Op de campus waren verschillende restaurants te vinden waaronder een subway, een cafetaria, een italiaan en een AH to go. We hadden genoeg tijd en iedereen kon over de campus lopen en lekkere dingen halen. 

Voor de laatste workshop werden we weer in verschillende groepen verdeeld. Mensen met het profiel N&G en N&T mochten werken aan manieren om een Happy Meal te verbeteren en mensen met een E&M profiel kregen een workshop georganiseerd door studenten met een economische studie. Door middel van verschillende proefjes werd getest of we onder andere bezitsneiging hebben en rationeel denken. Na deze workshop was de dag afgelopen en begonnen we aan de terugreis. 

Loïs Hoexum A4B