Nieuws

Op bezoek bij bakkerij ‘t Stoepje

18-03-2024
NieuwsOp bezoek bij bakkerij ‘t Stoepje
Vmbo, Economie en Ondernemen

Op bezoek bij bakkerij ‘t Stoepje

De leerlingen van het vmbo met het profiel Economie en Ondernemen hebben een bezoek gebracht aan Bakkerij ’t Stoepje. Na een presentatie van Emma over het bestaan van ‘t Stoepje en de mogelijkheden voor ondernemerschap gingen de leerlingen zelf aan de slag.

De leerlingen deden eerst de sieraden af en speciale kleding aan die vereist is in de bakkerij. We willen namelijk geen haar vinden in het brood of de koeken. Alle telefoons werden zonder morren ingenomen, want foto’s maken in de bakkerij was niet toegestaan.

Naast de ruimte waar Emma uitleg had gegeven, zijn de leerlingen gestart met het maken van gevulde koeken. Ze kregen uitleg en gingen aan de slag. Ze wisten niet dat het zo moeilijk was om spijs uit een bakkersspuitzak te krijgen. Bij meerdere leerlingen kwam de spijs erbovenuit in plaats van waar het hoort.

De koeken gingen de oven in en de leerlingen mochten in twee groepen de bakkerij door. Onder een enthousiaste uitleg zagen ze het deeg in grote mixers en silo’s. Ze zagen broden en bollen in de ovens en het rook heerlijk. Per uur worden er 2.000 broden gemaakt en 15.000 bollen. Een brood heeft 5 uur nodig om van deeg tot brood gemaakt te worden en verpakt klaar te staan voor vervoer. Voor bollen is dit 2,5 uur.

Na de rondleiding gingen de leerlingen terug naar de gevulde koeken. Ze mochten ze zelf in doosjes doen en iedereen ging met een tas vol spullen en een mooi doosje met vier gevulde koeken richting school. Een zeer geslaagd bedrijfsbezoek waarin de leerlingen veel hebben gezien en ervaren.