Nieuws

Ontlading – Inleiding Corlaer Nieuws

05-06-2023
NieuwsOntlading – Inleiding Corlaer Nieuws
Inleiding Corlaer Nieuws

Ontlading

De afgelopen tijd zagen we zoveel leerlingen zwoegen; het waren onze eindexamenkandidaten. De maanden april en mei waren voor hen belangrijke en voor velen spannende maanden. 

Soms praktijkexamen doen, vaak ook theorie leren. Gebogen over de boeken leerden ze tot in de late uurtjes, strevend naar een 8, maar tenminste een 6. Oefenen tot je een ons weegt. Voor dag en dauw op de fiets naar school. Weken lang ploeteren, vak na vak. Examenstress.

Zenuwachtig kwamen de eindexamenleerlingen de gymzaal binnen. Na het examen wisselden ze druk van gedachten over hoe het ging. Je werk alvast nakijken of toch liever niet?

Eindelijk breekt de dag aan waarop het voorbij is. De examens zijn achter de rug en er valt een last van je af. Je weet nog niet of je geslaagd bent of niet, maar toch….. De druk van het presteren is voorbij, je mag het loslaten.

Op naar het eindexamengala

En dan is er feest. Waar is mijn pak, mijn galajurk?

Voor de havo/atheneum-leerlingen was het vrijdag 26 mei al zover: het eindexamengala! Voor de vmbo-leerlingen staat dit gala gepland op 13 juni. Een lange stoet van mooie auto’s, tractoren en motoren trok door het centrum van Nijkerk. Met daarin onze schitterende leerlingen. Wat zagen ze er prachtig uit. Haren in de krul of in de gel, het was geweldig om hen te zien stralen. Vol verwachting, vol levenslust. Wat is het toch heerlijk om jong te zijn!

Wij als medewerkers van het Corlaer College zijn, net als jullie ouders, heel trots op jullie. Alle eindexamenleerlingen hebben hard gewerkt en nu mag er ook volop worden gevierd. We hopen natuurlijk dat we straks aan alle leerlingen een welverdiend diploma kunnen overhandigen!

Lonneke Hosmar en Helga van de Gronden,
Rectoren