NieuwsOnline gastles Rode Kruis, 3FM Serious Request: Help de Helpers

Online gastles Rode Kruis, 3FM Serious Request: Help de Helpers

Tijdens de les Zorg en Welzijn op woensdag 2 december hebben de vierdejaars leerlingen kennisgemaakt met de drie dj duo’s van 3FM Serious Request. Zij vertelden kort over corona, maar vooral over de hulpverlening van het Rode Kruis in binnen- én buitenland tijdens de coronacrisis. Artsen die doodziek worden, matrassen op de gang in overvolle ziekenhuizen en verplegers die zestien uur per dag van bed naar bed rennen. De coronapandemie drukt zwaar op zorgverleners. In Nederland zien we al hoe ze zich een slag in de rondte werken. In veel andere landen hebben ze ook nog eens onvoldoende medische spullen om patiënten te helpen en zichzelf tegen het coronavirus te beschermen.

Het einde van de nachtmerrie is in veel landen nog lang niet in zicht. Het coronavirus eist veel slachtoffers. Vooral in landen waar de reguliere gezondheidszorg al kwetsbaar is, is tegengaan van verspreiding van corona moeilijk. Ook zijn hulpverleners zwaar overbelast.

Door middel van filmpjes en quizzen hebben we onze kennis vergroot en zijn we ons beter bewust van de noodzaak voor medische hulp tijdens de coronacrisis.