NieuwsNieuws van Expeditie Eén tegen eenzaamheid

Nieuws van Expeditie Eén tegen eenzaamheid

Wij zijn Expeditie Eén tegen eenzaamheid van het Corlaer College. Ons team bestaat uit vijf enthousiaste leerlingen en twee begeleiders. Wij zetten ons dit jaar in voor mensen (in het bijzonder ouderen) die eenzaam zijn. We willen dat ze weten dat er aan hen wordt gedacht.

Onze acties

Wij werken samen met Sigma Nijkerk, een Nijkerkse welzijnsorganisatie. Wij hebben hen geholpen bij verschillende acties, zoals het organiseren van een kerstkaartenactie in Nijkerk. Bij deze kerstkaartenactie kon je in Nijkerk een kerstkaart schrijven naar een persoon om wie je geeft. Ook hebben we rond Kerst kerstbroden verkocht. Met het ingezamelde geld hebben we paaspakketjes gemaakt. Deze paaspakketjes hebben wij gebracht aan het verzorgingstehuis St. Jozef en bezorgd bij seniorenwoningen. Wij zouden ook kerstpakketten inpakken voor de Zonnebloem, alleen dat ging niet door vanwege de lockdown.

Twee leerlingen hebben meegedaan met een interview op de radio-uitzending A1 nieuwsmedia. 

In de planning

We hebben nog andere activiteiten in de planning staan. Wij gaan nog in samenwerking met Sigma flyers uitdelen in Nijkerk en we hebben contact gelegd met Young Nijkerk om hen te helpen. Ook hopen we straks weer de Zonnebloem Nijkerk te ondersteunen. Als de coronamaatregelingen het toelaten, gaan we nog een kantineverkoop organiseren en willen we met ouderen gaan wandelen.

Meer weten?

Instagram: @expeditie.eenzaamheid
Facebook: Corlaer Eenzaamheid
E-mail: expeditieeenzaamheid@gmail.com

Groet,
Expeditie Eenzaamheid Corlaer College