NieuwsLeerlingen aan de slag met tegelzetten

Nieuws van de afdeling BWI Bouwen-Wonen-Interieur

De examenleerlingen vmbo-basis/kader van profiel BWI (Bouwen, wonen en interieur) werken momenteel volop aan het keuzevak Tegelzetten. Dit is een relatief nieuw keuzevak dat voor het tweede jaar draait.

Tegelzetten is een populair keuzevak. Dat zie je niet alleen aan het aantal leerlingen dat voor dit keuzevak kiest, maar dat zie je ook terug aan de geweldige resultaten! Tijdens de theorie leren de leerlingen alles over tegels, lijm, mozaïek en toepassingen, en dat voeren ze vervolgens in de praktijk uit. Er wordt gewerkt aan een mozaïeken tableau en diverse tegelwanden. Bij mij thuis mogen ze best een wandje komen tegelen. Kijk maar eens naar het prachtige resultaat!

Ondertussen werken de derdejaarsleerlingen aan hun een-na-laatste opdracht: Schilderen en decoreren. Eerst oefenen de leerlingen nog op een paneel met vijf verschillende decoratietechnieken. In de eindopdracht gaan de leerlingen met deze technieken aan de slag met een multi-box. Er wordt gewerkt aan diverse vaardigheden zoals penselen, sponzen, signing en sjabloneren. De resultaten zijn prachtig!

De heer B. Garritsen
Docent BWI