Nieuws

Nieuwe voorzitter van het college van bestuur Meerwegen scholengroep

12-04-2022
NieuwsNieuwe voorzitter van het college van bestuur Meerwegen scholengroep

Nieuwe voorzitter van het college van bestuur Meerwegen scholengroep

Inge Sterenborg wordt met ingang van 1 juli 2022 de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van de Meerwegen scholengroep. Zij volgt daarmee Nico de Vrede op, die deze functie ad interim bekleedde sinds 1 september 2021. De raad van toezicht heeft hiertoe besloten op voordracht van de benoemingsadvies-commissie en na het positief advies van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad.

Inge (1963) begon haar carrière in 1987. Ze heeft brede ervaring opgedaan in verschillende functies in primair en voorgezet onderwijs, mbo en hbo. Sinds 2007 is ze bestuurder in het voortgezet onderwijs, achtereenvolgens bij CSG Het Streek in Ede en CSG Het Noordik in Almelo. Inge bekleedt daarnaast diverse nevenfuncties. Zo is ze lid van het algemeen bestuur van de VO-raad en toezichthouder bij PCBO Apeldoorn.

Annemiek Vermeer, voorzitter raad van toezicht: “Wij zijn zeer verheugd met de benoeming en het besluit van Inge Sterenborg om de functie van voorzitter van het college van bestuur van de Meerwegen scholengroep te gaan bekleden. Met haar brede bestuurlijke ervaring en haar verbindende karakter is zij bij uitstek geschikt om aan de functie voorzitter van het college van bestuur invulling te geven. Sinds 2016 heeft zij zich ingezet voor Het CSG Het Noordik in Almelo. Mede door haar inspanning staat er nu een toekomstbestendige en ambitieuze organisatie. Daarnaast heeft zij veel energie gestoken in een goede samenwerking met andere schoolbesturen voor een goed onderwijsaanbod in de regio. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het Alma College in Almelo. De raad van toezicht heeft er veel vertrouwen in dat Inge Sterenborg de huidige koers van Meerwegen scholengroep succesvol kan voortzetten en de verbinding met de omgeving verder kan versterken.”

Reactie Inge Sterenborg: “Ik heb veel zin om te starten bij de Meerwegen scholengroep en ik bedank de raad van toezicht voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik ben enorm gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan een leeromgeving waarin zowel leerlingen als medewerkers maximaal worden uitgedaagd en nieuwsgierig zijn om zich te blijven ontwikkelen. Ik kijk dan ook uit naar een goede samenwerking met collega’s en met de schoolbesturen in de regio.”