NieuwsNieuwe afdelingsleider stelt zich voor

Nieuwe afdelingsleider stelt zich voor

De heer P. de Waal is de nieuwe afdelingsleider van havo/atheneum onderbouw. Hieronder stelt hij zich voor.

Beste leerlingen, beste ouders/verzorgers,

Met trots kan ik hierbij melden dat ik, Peter de Waal, vanaf komend schooljaar de nieuwe afdelingsleider van het Corlaer College havo/atheneum onderbouw ben. Na de zomervakantie ben ik gestart en ik moet zeggen, ik voel me direct welkom. Ik ervaar het Corlaer College als een stevige school met een duidelijke koers waarin ik mij kan vinden als het gaat om innovatief onderwijs dat altijd begint bij een goede relatie tussen alle betrokkenen.

De afgelopen zes jaar ben ik werkzaam geweest als teamleider op het Orion Lyceum in Breda. Ik ben begonnen als aardrijkskundedocent en heb mij steeds meer gefocust op onderwijsontwikkeling binnen scholen. Daarbij heb ik een paar jaar geleden een onderneming opgestart vanuit leerlab 2020 waarin eigenaarschap centraal staat. Met enkele andere schoolleiders van o.a. de Werkplaats, Hyperion en het IJburg College begeleiden wij scholen in Nederland rond het thema eigenaarschap in leren.

Ik woon in Houten met mijn vrouw Marleen en onze dochter Robin (13), zoon Hugo (10) en dochter Lucy (7). De overstap naar het Corlaer College maakt dat ik weer meer in mijn ‘eigen’ omgeving kom te werken. Ik ben namelijk opgegroeid in Veenendaal en Utrecht. In mijn vrije tijd ben ik als het even kan, op het water te vinden. Ik houd erg van windsurfen en sinds kort heb ik samen met mijn vader het kitesurfen opgepakt.

De afgelopen maanden tijdens de lockdown heb ik gemerkt hoe belangrijk een school als ontmoetingsplaats is. En dat is wat ik de komende tijd ga doen als nieuwe afdelingsleider: jullie ontmoeten. Ik kijk daar erg naar uit. Ik wens jullie allemaal alvast een goede start van dit bijzondere schooljaar.

De heer P. de Waal