NieuwsNarrow escape voor instromers havo

Narrow escape voor instromers havo

Woensdagochtend 20 november was het eindelijk zover. De acht instromers vanuit de theoretische leerweg die inmiddels hun weg op de havo hebben gevonden, werden verrast. Ruim een maand geleden ontvingen ze een uitnodiging van de begeleiders om samen van een High-tea te genieten en een geheime activiteit te gaan doen.

Strak kwart over acht stonden Ingmar, Dani, Esther, Romany, Bram, Collin, Lourens en Sanne paraat. Na een autoritje richting Amersfoort werd duidelijk dat we eerst naar een Escaperoom gingen. Dat viel nogal tegen. De verschillende groepjes moesten ploeteren om de escape te vinden. Uiteindelijk lukte het om drie minuten voor de eindtijd te ontsnappen. Een geweldige sfeer en een hoop lol (zie foto hieronder).

Na de ‘narrow escape’ volgde een heerlijke high tea bij Prins Heerlijk te Nijkerk. De lunch was voortreffelijk, de gastvrijheid geweldig en de bediening alleraardigst. Inmiddels schoven ook de afdelingsleiders van TL en havo atheneum aan. Tijdens deze lunch werd geëvalueerd hoe de leerlingen de overstap naar havo 4 hebben ervaren. Het was een fijn gesprek met tips over hoe de overstap (nog) beter zou kunnen. Waardevol vanuit verschillende gezichtspunten. Veel gespreksstof ging over wiskunde-B, de toetsweek en het plannen. Belangrijke punten die uitnodigen om verbeterd te worden. We zijn blij dat de leerlingen zich thuis voelen op de havo, zich gekend voelen door de mentoren en een idee hebben hoe zij dit jaar succesvol kunnen afsluiten.

Team doorstroom TL-Havo