NieuwsMuseum Nijkerk richt vitrinekasten van Corlaer College in

Museum Nijkerk richt vitrinekasten van Corlaer College in

Op domein 1 en 2 wordt volop gewerkt aan de thema’s Binding en Macht. Het Museum Nijkerk heeft gezorgd voor passend materiaal in de vitrinekasten.

Mammoettand

Leerjaar 1 startte dit jaar met het het thema binding. Waar hebben wij als leerlingen binding mee? In dit thema hebben we onder andere naar onze directe omgeving gekeken. In overleg en in samenwerking met het museum heeft het museum gezorgd voor materiaal uit de directe omgeving waaronder een stuk van een mammoettand van maar liefst 24 kg die hier gevonden is. Ook zijn er legio potscherven gevonden die de aanwezigheid van Romeinen in Nijkerk aangeven.

Tabaksteelt in Nijkerk

Roken is achterhaald en behoort niet meer tot onze generatie. Toch kende de omgeving van Nijkerk en de wijk Corlaer vroeger een rijke tabaksteelt. Nijkerk kreeg door deze teelt veel financiële middelen en macht. Wisten jullie dat de mooiste kerktoren van Nijkerk is betaald door de eigenaren van de tabaksplantages? Museum Nijkerk heeft voor leerjaar 2 die start met het thema Macht, de vitrine ingericht met voorbeelden van dit oude ambacht. Tabaksbladeren, de tabaksplant en een sigaar zijn onderdeel van deze tentoonstelling. Als je even terug wilt naar deze tijd, kun je bij het museum ook nog een echte sigaren ‘draaien.’ Al met al een erg leuke en spontane samenwerking tussen het museum en school!