Nieuws

In gesprek met doorstromers vmbo-tl naar havo

22-11-2021
NieuwsIn gesprek met doorstromers vmbo-tl naar havo

Met doorstromers in gesprek

Na vmbo-tl kun je kiezen voor niveau 4 van het mbo, maar je kunt ook doorstromen naar de havo. In totaal hebben 19 leerlingen van vmbo-tl hiervoor gekozen.  Dat zijn vier leerlingen meer dan vorig jaar. Woensdag 10 november kwamen de doorstromers bijeen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

De ochtend begon met een heerlijk ontbijtbuffet. Mevrouw Van Houten (decaan TL) en mevrouw Springer (afdelingsleider AH bovenbouw) schoven ook aan om met de leerlingen in gesprek te gaan. Een goede setting om op een ontspannen manier ervaringen uit te wisselen. Het was fijn om de groep weer te zien en spreken.

Hoe is de stap van vmbo-tl naar havo bevallen?

Het merendeel van de groep heeft een goede start gemaakt op de havo. Ze voelen zich welkom op de havo en hebben hun draai gevonden. De eerste toetsweek zit erop en veel leerlingen hebben al cijfers binnen gekregen, sommige leerlingen zelfs al hele mooie cijfers.

Het kennisgat van wiskunde blijft een aandachtspunt. De leerlingen vinden het belangrijk dat daar aandacht aan besteed blijft worden. Je aan de planner houden vinden ze ook belangrijk. Qua moeilijkheidsgraad is de havo goed te doen, maar de hoeveelheid werk en deadlines zijn wel anders dan op vmbo-tl.

De sfeer op de havo is wat serieuzer. De docenten hebben veel aandacht voor de leerling en het leerproces. Sommige leerlingen missen de docenten van vmbo-tl nog wel een beetje. Ze hadden een goede band met hun docenten. Er werd veel gelachen in de klas, er gebeurde elke les wat wat.