NieuwsMet de klas naar de bieb

Met de klas naar de bieb

Sef en Michiel, leerlingen A4, gingen met de klas naar de bibliotheek om een boek uit te zoeken voor hun leeslijst. Sef en Michiel vertellen over deze dag en de radio-opnames waaraan zij mochten meedoen.

Sef

“Ik ben zelf nog nooit in de bibliotheek geweest. Ik vond de bibliotheek netjes en ruim, waardoor het zoeken naar een boek makkelijk is. Alleen zou ik er zelf niet zo graag heen gaan, omdat ik niet van boeken houd, maar voor school is de bibliotheek perfect geschikt. Ik heb het boek De huisgenoot gekozen. Het gaat over een politicus die onder druk wordt gezet.”

Michiel

“Ik ben al wel vaker in de bibliotheek geweest voor school en om er zelf boeken te halen. Ik vind het een fijne bibliotheek, want er zijn veel boeken en er is genoeg ruimte om bijvoorbeeld te lezen. Ik heb het boek De druppel gekozen, geschreven door Frederiks Baas. Het gaat over een man met een dwangstoornis die zijn buurman van de trap af duwt. Ik vind het best wel een leuk/interessant boek. Zeker een aanrader.”

Radio-opname

“Toen we in de bibliotheek aankwamen was er een radio-opname waar wij mochten aanschuiven (zie foto). Ze stelden ons een paar vragen over wat we in de bibliotheek deden en wat we moesten doen voor school. Ook vroegen ze welk boek we hadden gekozen. De hele situatie was wel een grappige ervaring.”

Sef en Michiel (A4)