NieuwsMeld je aan voor de DMR!

Meld je aan voor de DMR!

Heb jij goede ideeën? Denk en beslis mee! Meld je aan voor de medezeggenschapsraad (DMR)!

Wat is de DMR?

De DMR is de medezeggenschapsraad en bestaat uit personeelsleden, ouders en leerlingen van het Corlaer College. Als leerling in de DMR denk je mee over allerlei kwesties die van belang zijn voor het Corlaer College, zoals wie de nieuwe afdelingsleider moet worden of hoe we het op school moeten organiseren met de coronamaatregelen. In sommige gevallen geeft de DMR alleen advies, in andere gevallen gaat een nieuw voorstel alleen door als de meerderheid van de DMR voor stemt. De DMR op het Corlaer College bestaat op dit moment uit zes personeelsleden, vier ouders en twee leerlingen. Omdat de twee leerlingen in de DMR allebei eindexamen hebben gedaan, zijn we nu op zoek naar twee nieuwe leerlingen die het leuk vinden om mee te denken en te beslissen over het beleid van de school.

Wat wordt er van je verwacht?

Tijdens de vergaderingen (zes keer per jaar) geef je je mening over de onderwerpen die voorbij komen, zoals het lesrooster in coronatijd of aangepaste overgangsnormen, en stem je voor of tegen dat voorstel. Daarnaast word je gevraagd om bij andere gelegenheden jouw oordeel te geven, bijvoorbeeld door bij sollicitatiegesprekken voor een nieuwe afdelingsleider of schoolhoofd aan te schuiven.

Wat is verder van belang?

  • Je krijgt € 10,- per vergadering voor jouw aandeel als leerling in de DMR.

  • In totaal zoekt de DMR twee leerlingen, het liefste één uit havo/atheneum (alle leerjaren) en één uit vmbo (alle leerjaren). Als er meer dan twee aanmeldingen zijn, worden er verkiezingen georganiseerd waarbij alle leerlingen van het Corlaer College kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat. De leerlingen met de meeste stemmen worden vervolgens benoemd in de DMR.

  • Het gaat in vanaf september 2020 en het is in principe voor een periode van maximaal 4 jaar. Daarna kun je, als je nog niet van school af bent, je nog een keer verkiesbaar stellen.

Meld je aan!

Stuur vóór 23 juni 2020 een mailtje met een korte motivatie naar dmr@corlaercollege.nl.