NieuwsMadrid Exchange Week

Madrid Exchange Week

De 19 leerlingen die meegingen naar Madrid waren allemaal meiden, een gezellige boel dus! De docenten die ons begeleidden waren meneer Stam en mevrouw Damen. Zaterdag 12 oktober was het dan eindelijk zover: we gingen naar Madrid! De reis begon wel met een kleine tegenslag, we hadden namelijk anderhalf uur vertraging. Toen we aankwamen, werden we warm welkom geheten door onze exchange partners die allemaal ballonnen bij zich hadden. 

Bijna iedereen ging de week doorbrengen bij een familie in een appartement. In de stad is het erg duur om te wonen en er is niet heel veel ruimte voor vrijstaande- of rijtjeshuizen. Op zondag gingen de meesten bowlen en gezellig eten met elkaar. 

Onze uitwisseling heet ‘kunstzinnig’ Madrid, dus we zijn beroemde musea in geweest en hebben veel kunst gezien. Musea die we hebben bezocht zijn: het Prado museum, Cervantes Birthplace House en het Reina Sofia museum. Het Prado museum was prachtig, we hebben heel veel informatie gekregen over de schilderijen en onze ogen uitgekeken. In het Cervantes Birthplace House kregen we een rondleiding over het huis van Cervantes. Cervantes was de schrijver van Don Quichot (een erg bekend boek in Spanje). Het Reina Sofia museum was ook heel bijzonder, daar hangen bijvoorbeeld ook schilderijen van Picasso! 

We zijn niet alleen musea in geweest, maar hebben ook andere activiteiten gedaan zoals: een stukje van de Flamenco geleerd, een les Spaans, presentaties gehad, een city tour door Madrid en een afscheidsfeest. 

Na een gave week vlogen we vrijdagavond 18 oktober weer naar Amsterdam. We hadden de herfstvakantie om lekker uit te rusten voordat we weer naar school moesten. Ik heb een leuke week gehad en er erg van genoten.  

Geschreven door: Myrthe van den Tweel