NieuwsMaatschappelijke stage klas 3 AH

Maatschappelijke stage klas 3 AH

Woensdag 10 juli en donderdag 11 juli hebben de leerlingen van het derde leerjaar atheneum/havo zich ingezet voor verschillende maatschappelijke organisaties. Leerlingen hadden de keuze uit 33 projecten in en rondom Nijkerk en Amersfoort .

Bij de voorbereiding van de MAS2019 werd gevraagd hoe het stond met de pannenkoekenbakskills van de leerlingen. Want die skills waren nodig! Maar er konden nog veel meer kwaliteiten ingezet worden: Spelletjes doen met ouderen, Nederlandse les geven aan nieuwkomers, een kabouterpad aanleggen, zwerfvuil opruimen, een high tea organiseren in een wijkcentrum en helpen bij de overstaptweedaagse op het  Corlaer. Er waren leerlingen die hun muziekinstrument mee hadden genomen en bekende liedjes speelden bij een dagopvang voor ouderen met dementie. Anderen werden ingezet bij een verwendag voor ouderen: handen masseren, nagels lakken.

Een paar reacties van de leerlingen:

  • “Ik vond het leuk om een dagje mensen die wat ouder zijn een leuke dag te bezorgen en contact met ze te leggen.”
  • “Als je met de Zwerfafvalbrigade op stap bent, zie je pas echt wat er wordt weggegooid. Maar het kan ook anders: Om zwerfafval in de stad Nijkerk te verminderen, zou de gemeente Nijkerk meer prullenbakken kunnen plaatsen en deze vaker legen.”
  • “Ik vond het erg gezellig en fijn dat we iets konden betekenen voor de mensen daar.”

Ook de leerlingen van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk hebben een steentje bijgedragen. Zij hadden koekjes gebakken en feestelijk ingepakt. Elke organisatie kreeg zo een mooi verzorgd bedankje.

Allemaal hartelijk bedankt voor de positieve inzet!

Eva en Rick van Sociale Gasten, Anne Jose en Wendy van Sigma en Ruth Looijenga van het Corlaer College