Nieuws

Maak het verschil in de eerste 3 seconden

30-09-2021 1 min
NieuwsMaak het verschil in de eerste 3 seconden
Vmbo-basis/kader, Economie & Ondernemen

Maak het verschil in de eerste 3 seconden

Woensdag 8 september vertelde Zabeth van Veen hoe belangrijk de eerste drie seconden zijn bij het eerste contact. Hoe kom je over? Hoe wil je overkomen? Wat doet kleding en kleur? Zabeth Van Veen gaf een gastles aan alle derde- en vierdejaars leerlingen van vmbo-basis/kader, profiel Economie en Ondernemen. Zij is oprichter en eigenaar van ImagoMatch, gespecialiseerd in personal branding en imago.

Niet alleen gaf zij tips over hoe je goed kunt overkomen, maar ook gaf ze aandacht aan social media. Zet niet alles op social media, want daar zoeken anderen het eerste naar wie je bent. Niet gepaste foto’s werken dan in je nadeel. Weer die eerste drie seconden! Ook heeft zij de leerlingen bewust gemaakt van non-verbale communicatie. Het is heel belangrijk dat de non-verbale communicatie goed is en klopt met de verbale communicatie.

Verplicht jasje dasje dag

De leerlingen van Economie en ondernemen hebben vanaf woensdag 22 september een verplichte ‘jasje dasje dag’. Elke woensdag komen de leerlingen en docenten representatief gekleed naar school. Waarom doe je dat en hoe vergroot het je kansen? Netjes gekleed voor sollicitatiegesprekken, stages, gastlessen en bedrijfsbezoeken. We bereiden ons voor op de toekomst met optimale kansen.