NieuwsLoslaten om het zelf te doen

Loslaten om het zelf te doen

Aanstaande donderdag is het Hemelvaart. Voor velen is dat een vrije dag. Als christelijke feestdag krijgt deze dag minder aandacht. Op deze dag gaat Jezus naar de hemel en met Pinksteren ontstaat de mogelijkheid voor een ieder om zich persoonlijk te verbinden met God door Zijn Geest. Dit is voor christenen het hoogste doel; verbonden zijn met God door los te laten om het zelf te doen.

Ronald Schaefer

Op mijn 18de had ik rijles. In eerste instantie had ik niet bijzonder¬†veel aanleg voor autorijden. Ik vond het best spannend en de rij-instructeur keek zeer direct met me mee. Na ongeveer een jaar lessen en een paar duizend guldens lichter, zei de instructeur: “Je kunt het nu zelf. Je mag examen doen.” Ik weet nog de eerste keer dat ik met de auto van mijn ouders achteruit het tuinpad afreed en mijn vader met vertrouwen zei: “Je kan het nu zelf!” Wat een bevrijding, er zat niemand meer naast mij. Ik kan het zelf, daar was ik van overtuigd. Jezus geeft dezelfde boodschap mee aan Zijn leerlingen. Hij gaat nu weg, Hij laat ze los, want zij zijn in staat zelf Gods werk op te pakken.

Op de het Corlaer College hebben nu net meer dan 450 leerlingen examen gedaan. Vier, vijf of zes jaar hebben we samen met deze leerlingen opgetrokken. Nu is het tijd om ze los te laten voor de volgende stap in de maatschappij. Wij zijn vol vertrouwen, want deze leerlingen kunnen het.