NieuwsLondon 2019

London 2019

London 2019

Om 01.00 uur in de ochtend, dat is dus erg vroeg, begonnen wij met 120 leerlingen en 10 docenten aan de reis richting Londen. De reis, over de weg en over water verliep zonder enige vorm van vertraging voorspoedig. Enkele leerlingen hebben heerlijk geslapen, maar een aantal leerlingen waren zo enthousiast, dat slapen echt niet lukte. Kortom, het was ook erg gezellig in de bus.

In Londen aangekomen kregen we van de chauffeur gelijk een extra sightseeing door Greenwich, waar de meridiaan van Greenwich, een belangrijke nulmeridiaan, doorheen loopt. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar gelukkig kwamen we alsnog op tijd bij de parkeerplaats van de O2 arena aan. 

Vanuit North Greenwich zijn de groepen opgesplitst en kon Londen onveilig gemaakt worden. De meeste groepen hadden hun eerste stop bij de London Eye; een reuzenrad van 135 meter hoog. In de gesloten capsules met heerlijke airconditioning konden we in een half uur een goed overzicht krijgen van Londen en en het landschap. 

Na het rad vertrokken de groepen richting de Tower Bridge, het Chelsea Stadium, of werd er een river cruise gemaakt over de Thames. De shop-till-you-drop groep ging richting het uiteraard niet te missen Harrods. Na een korte bezichtiging en lunch gingen ze richting Covent Garden; het belangrijkste theater en uitgaansgebied van Londen waar ook heel leuk gewinkeld kan worden. De temperatuur in de stad was inmiddels opgelopen tot een heerlijke 25 graden en veel lange broeken werden ingewisseld voor korte broeken en rokjes. De zon scheen, het was gezellig druk en we konden niet anders dan genieten. Hartstikke leuk om daar een paar andere groepen tegen te komen, zodat we samen terug konden lopen richting Piccadilly Circus om de dag af te ronden. Hier kon er (nog meer) geshopped worden of lekker gegeten of rondgewandeld. 

Inmiddels was iedereen behoorlijk moe aan het worden en was het tijd om terug te keren naar de bus. 17 uur = spitstijd! Het was een uitdaging om vanuit Piccadilly Circus terug te keren naar de bus. De groepen konden niet in één keer de metro in, dus het ging met een beetje duwen en een beetje wachten. In de metro was het heerlijk warm en vol. Gelukkig is iedereen veilig en wel aangekomen.

Na een laatste groepsfoto konden we terug wandelen naar de bus waar beide buschauffeurs ons uitgerust stonden op te wachten. 

Om 21.30 uur vertrok de boot vanuit Dover terug naar Calais. Na Calais was het doodstil in de bus… iedereen sliep. Na een laatste verplichte chauffeur-stop in Gent konden we doorrijden naar Nijkerk waar we om 04.45 uur aankwamen. 

Londen was fantastisch, de leerlingen en docenten waren fantastisch, dus we gaan volgend jaar gewoon weer!