NieuwsLichtpuntjes in de winter – Inleiding Corlaer Nieuws
Inleiding Corlaer Nieuws

Lichtpuntjes in de winter

De winter is voor de meeste mensen niet het meest favoriete jaargetijde. Weinig licht, het kwik in de thermometers daalt, de kou zet in, alles lijkt grijs. Toch is er wel degelijk een toegevoegde waarde wanneer de lagere temperaturen aanbreken. De ‘warme’ kanten van kou noemen we ze maar. Deze week hadden we er meerdere op onze school.

Allereerst het skiën voor de tweedejaarsleerlingen in Winterberg. Elke klas uit het tweede leerjaar ging deze week één dag naar Winterberg om te genieten van de sneeuw en de gezelligheid. Dat kon eindelijk weer doorgaan. Te weinig sneeuw of coronamaatregelen zaten de afgelopen jaren in de weg. Er was zoveel enthousiasme en blijdschap dat dit door kon gaan bij zowel de leerlingen als bij de begeleiders. Er lag net op tijd genoeg sneeuw. Wat heerlijk!

Een ander lichtpuntje in de kou was het chocolademelkmoment voor de leerlingen die altijd zo mooi op tijd op school zijn. Op donderdag 26 januari stonden we met een groep collega’s om 8.00 uur buiten met twee kramen om chocolademelk met slagroom en een koekje uit te delen als schouderklopje aan alle leerlingen die op tijd op school kwamen. Met een lekker muziekje en een vuurkorf erbij zorgden we voor een warm welkom van de leerlingen. Goed dat jij er bent! Ook op deze manier brengen we in praktijk waar onze school voor staat. 

De warme kanten van de kou, ze bestaan dus! Het zijn de lichtpuntjes die we hebben ervaren deze week op onze school, ook tijdens de donkere maanden. En voordat je het beseft, komen de eerste sneeuwklokjes straks weer tevoorschijn en gaan we richting het voorjaar. Ook daar kijken we naar uit.

Lonneke Hosmar en Helga van de Gronden, rector