Nieuws

Leerzame natuurexcursie bij biologie

28-10-2023
NieuwsLeerzame natuurexcursie bij biologie
Theoretische leerweg, leerjaar 4

Leerzame natuurexcursie bij biologie

Op donderdag 26 oktober kwamen de TL-leerlingen van leerjaar 4 met biologie in hun pakket allemaal naar landgoed Slichtenhorst. Gelukkig was het droog, maar het had de hele week geregend, dus de bodem was erg modderig. Niet alle schoenen kwamen ongeschonden uit de strijd, maar er werd niet geklaagd.

Tijdens een wandeling door het natuurgebied werden de leerlingen begeleid door drie gidsen van het IVN Natuureducatie en een ecoloog om dit natuurgebied te bekijken. De theorie uit de biologielessen van het thema ecologie kwam hier in de praktijk aan de orde.

De gidsen vertelden een algemeen verhaal over het gebied, de verschillende belangen van de gebruikers, over het beheer van een natuurgebied en natuurlijk over de planten en dieren die hier voorkomen. Ze hebben uitgelegd waar ecologie eigenlijk over gaat: waarom leven deze planten en dieren op deze plek en welke relatie hebben ze met elkaar. Dat kwam allemaal aan de orde. Met een app konden de leerlingen planten en dieren identificeren. De komende weken maken ze een werkstuk hierover dat tien procent meetelt voor hun SE-cijfer van biologie.

Het was fijn dat de gidsen van het IVN Natuureducatie ons zoveel hebben verteld en dat we welkom waren op landgoed Slichtenhorst met een groep van 75 leerlingen.

Biologiesectie vmbo