Nieuws

Leerzame chocoladeworkshop bij het vak DOEN

06-05-2024
NieuwsLeerzame chocoladeworkshop bij het vak DOEN
Theoretische leerweg, leerjaar 1

Leerzame chocoladeworkshop bij het vak DOEN

Op dinsdag 9 april volgden de eerstejaars leerlingen van de theoretische leerweg een superleuke workshop ‘chocolade maken’ tijdens het vak DOEN. De kooklessen vallen altijd goed in de smaak en deze les stond in het teken van de vakmanschap van de chocolatier. Tom van de Veen van Chocolaterie Bontom uit Nijkerk verzorgde de workshop.

De les begon met een informatief filmpje waarin werd uitgelegd waar cacaobonen vandaan komen en hoe chocolade van cacaobonen wordt gemaakt. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag met chocolatier Tom. Ze leerden hoe je chocolade kunt smelten, in vormen gieten en laten afkoelen. Daarna was het tijd om de vulling te maken met lekkere ingrediënten zoals hazelnoten en karamel. De leerlingen spoten zelf de heerlijke vulling in de bonbons en deden er nog een laagje chocolade overheen. De bonbons waren daarna klaar om gegeten te worden.

De leerlingen mochten de bonbons ter plekke opeten of in een zakje mee naar huis nemen Het was een erg leuke en smakelijke middag.

Wil je meer weten over de workshop en chocolatier Tom van de Veen? Kijk dan op de website: www.bontom.nl/over-bontom