Nieuws

Leerlingen vmbo-tl hebben hun profielwerkstuk afgerond

14-01-2023
NieuwsLeerlingen vmbo-tl hebben hun profielwerkstuk afgerond
Vmbo-tl, leerjaar 4

Leerlingen vmbo-tl hebben hun profielwerkstuk afgerond

De leerlingen van vmbo-tl uit leerjaar 4 hebben in december hun profielwerkstuk afgerond. Zij hebben  onderzoek gedaan naar een (mogelijke) vervolgopleiding. Het profielwerkstuk wordt traditioneel afgesloten met een presentatieavond voor ouders. Die avond was er een uitreiking van een certificaat. 

Het profielwerkstuk is een belangrijk en verplicht onderdeel van het eindexamen. Leerlingen besteden minimaal 20 uur aan het profielwerkstuk en het moet afgerond worden met een voldoende. Dit jaar waren er meerdere leerlingen die zeer goede werkstukken hebben gemaakt. 

Omdat we leerlingen die uitblinken graag willen belonen, hebben we de allerbeste werkstukken laten beoordelen door een commissie. Deze commissie heeft het allerbeste profielwerkstuk van 2022/2023 gekozen. Het beste werkstuk is dit jaar van Sanneke Beukers en Mirthe Blokhuis uit klas T4C. Zij hebben onderzoek gedaan naar meerdere beroepen met kinderen. In het bijzonder leerkracht basisonderwijs en kinderpsychologie. De toelichting van de beoordelingscommissie is als volgt:

Een profielwerkstuk met veel inhoud. Meerdere beroepen bekeken en beschreven. Deelvragen zijn heel uitgebreid beantwoord waardoor er ook diepgang in zit. Terugblik en reflecteren is uitgebreid gedaan en goed beschreven. Gespecificeerd per onderdeel. Sterkte/zwakte analyse is goed besproken met ouders en goed de overeenkomsten en verschillen beschreven. Conclusie is heel uitgebreid. Eerst per beroep beantwoord wat zij er van vinden en daarna de hoofdvraag beantwoord.
-

Uit handen van hun mentor mevrouw Berculo hebben Sanneke en Mirthe een cadeaubon gekregen als beloning voor hun geweldige inzet en eindresultaat.

Een eervolle vermelding is er voor het werkstuk van Bente Kieft en Lieve Veldhuizen over Verpleegkunde en Zorg en voor het werkstuk van Anne Koelewijn en Jayden Smaak over het beroep Rechter. Zij hebben een zeer goed werkstuk afgeleverd.