Leerlingen T2a ontdekken de reis van voeding bij Korpershoek
Op donderdag 17 oktober brachten de leerlingen van klas T2a (theoretische leerweg) in het kader van het vak Doen/koken een bezoek aan Korpershoek, Transport, Warehousing & Forwarding B.V. Het doel van dit bezoek was om te ontdekken welke weg voeding aflegt voordat het bij je thuis in de kast of op school in de keuken ligt.
Korpershoek Transport is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opslag van biologische producten zoals rijst, kokosmeel, noten, specerijen en gedroogd fruit uit verre landen. De leerlingen kregen een rondleiding door de verschillende gekoelde magazijnen en zagen producten in grote bulkverpakking binnenkomen. Dit wordt weer in kleine zakjes verpakt en vervolgens weer naar een ander land of naar de groothandel vervoerd. Zo ontdekten ze kaneel uit Indonesië, het zag eruit als bruine stokjes en had geen geur. Kaneel krijgt namelijk pas zijn geur als het vermalen wordt. Een aantal leerlingen durfde het wel te proeven en herkende de smaak van dit specerij, omdat ze het eens in de appelflappen hebben verwerkt. Daarnaast zagen de leerlingen hoe heftruckchauffeurs behendig pallets vervoerden en in stellingen zetten en hoe zware zakken met mankracht in containers worden geladen. Ze hebben even geholpen maar het werd al snel te zwaar.
We kijken terug op een leuk bezoek en danken Guido Dijkstra voor zijn rondleiding en gastvrije ontvangst.