NieuwsLeerlingen sportklas krijgen skiles in Nederland

Leerlingen sportklas krijgen skiles

Nu alle coronabeperkingen verleden tijd zijn, kunnen de sportklassen weer op pad. De trip naar Winterberg kon dit jaar niet doorgaan en daarom is er voor een mooi alternatief gezorgd. De leerlingen hebben leren skiën in het Skicentrum van Soesterberg en in SnowWorld Zoetermeer.

Skiles op de borstelbaan

Woensdag 30 april kregen alle leerlingen uit de sportklas leerjaar 1 en 2 skiles op de borstelbaan in het Skicentrum van Soesterberg. Zowel de ervaren als de beginnende skiërs hebben hard geploeterd op de borstelbaan. Het was supergezellig en bovenal erg leerzaam.

SnowWorld Zoetermeer

Na de borstelbaan was het maandag 4 april tijd voor het echte werk! De sportklassen vertrokken per bus naar SnowWorld Zoetermeer. SnowWorld Zoetermeer is een indoor skibaan met vier 4 pistes, de steilste indoorpiste van Europa en 10 skiliften. Bovendien ski je in Zoetermeer op echte sneeuw!

Vanuit de dubbeldekker keken wij mijlenver uit over het vlakke Nederlandse landschap. De weergoden deden ook hun duit in het zakje met oer-Hollandse regen. Toen de eerste leerling de enorme helling boven de bomen zag uittorenen, heerste er een gezonde spanning. 

In SnowWorld Zoetermeer kregen de leerlingen twee uur skiles. Na deze lessen was het tijd om zelfstandig de sneeuw te trotseren. Wat is er een vooruitgang geboekt en wat was het fantastisch om met elkaar op pad te zijn! Deze leerzame ervaring smaakt naar meer.