Nieuws

Leerlingen ontvangen diploma Rots & Water training

04-03-2024
NieuwsLeerlingen ontvangen diploma Rots & Water training
Sportklas, leerjaar 1

Leerlingen ontvangen diploma Rots & Water training

Op dinsdag 27 februari heeft klas SP1A, onder leiding van meneer Van de Pol en mevrouw Madern, de training Rots & Water afgesloten. Na acht bijeenkomsten waarin intensieve oefeningen plaatsvonden, hebben alle leerlingen een diploma ontvangen van de trainers.

De leerlingen hebben hard gewerkt aan weerbaarheid, doelen stellen en grenzen aangeven, vaak letterlijk op hun blote voeten. Een van de leerlingen wist mooi te verwoorden wat er bij de Rots en Water trainingen onder andere geleerd wordt: “Hoe ga je met elkaar om”. 

Naast actieve oefeningen, zoals push-ups om jezelf uit te dagen en op te warmen, zijn er ook typische Rots & Water oefeningen aan bod gekomen zoals chinees boksen, stevig staan en centreren. De leerlingen vonden het soms best spannend om de oefeningen uit te voeren en ook het praten over zichzelf was soms een uitdaging. Dat kon soms best lastig zijn en wrijving geven, maar zoals het gezegde luidt: “Zonder wrijving geen glans”. De training stond in het teken van samenwerken en uitdagingen aangaan.

De leerlingen hebben de training symbolisch afgesloten door een plankje door midden te slaan waarop hun zelf gekozen doel van de training stond. Zonder aarzeling heeft elke leerling dit gedaan en kunnen we terugkijken op een zeer waardevol en leerzaam proces. Dank aan de leerlingen en de trainers voor hun inzet.