Nieuws

Leerlingen leren over logistiek bij bedrijfsbezoek

27-10-2023
NieuwsLeerlingen leren over logistiek bij bedrijfsbezoek
Vmbo, profiel Economie en Ondernemen

Leerlingen leren over logistiek bij bedrijfsbezoek

Derdejaars leerlingen van het profiel Economie en Ondernemen hebben onlangs een boeiend bedrijfsbezoek gebracht aan Transport, Warehousing en Forwarding B.V. Tijdens dit bezoek hebben ze kennisgemaakt met de wereld van logistiek, een onderdeel dat volgend jaar terugkomt in de examens.

In het derde jaar volgen leerlingen het vak Logistiek. Een bedrijfsbezoek is een geweldige manier om de theorie in de praktijk te zien. Ze werden hartelijk ontvangen bij Transport, Warehousing en Forwarding B.V. Hier kregen ze uitleg over het proces van import en export, het inklaren (het proces bij de douane voor inkomende goederen), het omverpakken (het herschikken van goederenverpakkingen om vervoer en opslag te vergemakkelijken), het laden, lossen en opslag, allemaal verzorgd door Guido Dijkstra, een expert in logistiek.

Het bedrijf heeft een koelopslag en droogopslag, waar kruiden en specerijen apart worden bewaard vanwege de geur. Als je tien minuten in deze ruimte bent, zit de geur al helemaal in je kleding. De leerlingen kregen ook een demonstratie van een heftruck en leerden over locatiecodes, wat belangrijk is om spullen in het magazijn te beheren. Het was een ontzettend leerzame dag.