NieuwsLeerlingen in de politiek

Leerlingen in de politiek

De afgelopen tijd waren enkele leerlingen heel actief in de politiek. Leerlingen van leerjaar 2 schitterden tijdens de debatten bij thema MMC, waarna de twee beste debatteerders per klas naar het gemeentehuis mochten voor een winnaarsdebat onder leiding van wethouder Nadya Aboyaakoub. 

Mevrouw Aboyaakoub nodigde de leerlingen ook uit een dag mee te lopen. Loïs Bredemeijer (H2D) greep deze kans met beide handen aan en liep woensdag 12 juni een hele dag mee met de wethouder: om 8 uur ’s ochtends opgehaald om gesprekken te voeren met ambtenaren en burgers en om uiteindelijk ’s avonds de dag af te sluiten door het startschot bij de Flitstriathlon te geven. Loïs gebruikt de informatie van deze dag voor haar eindproject bij thema.

Lees het artikel op Nijkerkerveen.org

Oud-leerling Yasmin in het nieuws

Daarnaast was deze week een oud-leerling van het Corlaer College in het nieuws. Yasmin Ait Abderrahman – vorig jaar geslaagd op het havo – zet zich al een paar jaar in voor de stem en politieke betrokkenheid van jongeren. Eerder dit schooljaar was ze op school om leerlingen warm te maken voor een NJR-jeugddebat. Donderdag 13 juni mocht ze premier Mark Rutte ontmoeten en met hem praten over Coalitie Y, een initiatief om de stem van jongeren meer te laten horen in de politiek! Dat mocht ze ’s avonds ook nog eens vertellen in de talkshow M bij Margriet van der Linden.

Fantastisch om te zien dat onze leerlingen zo politiek betrokken zijn en zich ook inzetten voor anderen om zich te laten horen.