NieuwsLeerlingen Corlaer College raken harten van ouderen

Leerlingen Corlaer College raken harten van ouderen

“De belangrijkste vraag in dit leven is; wat doen we voor anderen?”  Deze vraag, die Martin Luther King ooit stelde, stond centraal tijdens het project waar de havo- en atheneumleerlingen op het Corlaer College in Nijkerk de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. De leerlingen uit het 2e leerjaar hebben zich acht weken lang gestort op een project dat werd georganiseerd door vakdocenten Nederlands. Het doel was eenvoudig, maar idealistisch; leerlingen gebruiken de Nederlandse taal om eenzame ouderen, chronisch zieke kinderen of alleenstaanden te bereiken en hun hart te raken. Het project pakte beter en grootser uit dan verwacht.

De leerlingen werkten in groepjes van drie aan dit project. Ieder groepje had een schoenendoos. Deze doos moest gevuld worden met eigenhandig ontworpen materialen. De inhoud moest natuurlijk een directe link hebben met de taal. De schoenendozen vulden zich rijkelijk. De leerlingen lieten hun creativiteit erop los en hadden het doel scherp voor ogen; harten raken. Prachtige gedichten werden bedacht, spelletjes ontworpen, meeslepende verhalen werden gecreëerd en de meest creatieve teksten en quotes werden op etensborden en koffiemokken geschreven. En natuurlijk werden de dozen versierd. Vrijdag 24 januari presenteerden alle leerlingen de resultaten aan elkaar. De verhalen waren verbluffend. Zelfs eigen liedjes, begeleid met gitaar passeerden de revue.

Inmiddels zijn de meeste dozen rondgebracht bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, opa’s, oma’s, zieke kinderen en alleenstaande ouderen. Tientallen mensen zijn blij verrast met de dozen en de docenten zijn meer dan tevreden. Want dit is waar onderwijs om draait. Een stevige kennisbasis, ontwikkelde vaardigheden om zo van waarde te zijn in deze maatschappij.